Project Description

This historic apartment complex in south Naples is undergoing a major renovation. Part of this renovation addressed the badly eroded lake shoreline and also a water retention area in back of the units. We developed a solution that fit within the customer’s budget. This solution addressed only the worst parts of the lake bank (around concrete pads) with our 3-step restoration and erosion control system. We also addressed the water retention area by installing low-maintenance Bahia sod and a rip rap culvert to hold water in the wet season before it drains out to the road. The owners of the property live in California and were kept up-to-date by email and phone throughout the entire process. They said they would like us to complete the rest of the lake and restore the north culvert in two future phases.